Káposztás lepény vagy kapusznyika

Ezt a sütit a nagymamám  kívánságára készítettem, mert már nagyon régóta szeretett volna ilyet enni 😊.

Kiadós sós süti, ami akár reggelire vagy vacsorára is ideális lehet.

Sütési hőfok: 180°

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta
- só
- bors
- olaj
- 500 g liszt
- 250 g margarin
- 2 tojás
- 4 kanál tejföl
- 1 tojás a kenéshez

◾️A káposztát lereszeljük és besózzuk. 
◾️Kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk és olajon megsütjük. 
◾️Borssal fűszerezzük, és ha szükséges még sózzuk. 
▪️Ezután kicsit hűlni hagyjuk.
◾️A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. 
◾️Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. 
◾️Cipót gyúrunk belőle majd téglalap alakúra nyújtjuk és négyzetekre vágjuk. 
◾️Minden négyzet egyik oldalára teszünk a káposztából és a másik oldalát ráhajtjuk. 
◾️Egy villa segítségével lenyomkodjuk a széleit, sütőpapíros tepsibe tesszük a sütiket és egy felvert tojással megkenjük. 
◾️180°-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések