Diós kifli 🥐
Igaz még kicsit odébb van a karácsony, de nem árt, ha már most próbasütést végzünk, hogy biztosan finomak legyenek az ünnepi sütik.
Ez a finom, omlós, puha kifli is remek desszert lehet a karácsonyi asztalon 😊.
Próbáljátok ki.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 20-25 perc
Sütési idő: 20-25 perc
A tészta hozzávalói:
- 350 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 150 g fehérliszt
- 200 g margarin
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag zero vaníliacukor
- 2 tojás
- 20 g 1:4 édesítő
- 1 citrom leve
- 100 ml tej
- 350 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 150 g fehérliszt
- 200 g margarin
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag zero vaníliacukor
- 2 tojás
- 20 g 1:4 édesítő
- 1 citrom leve
- 100 ml tej
A töltelék hozzávalói:
- 400 g darált dió
- 200 ml tej
- 50 g 1:4 édesítőszer
- 400 g darált dió
- 200 ml tej
- 50 g 1:4 édesítőszer
◾️A töltelékkel kezdünk.
▪️A diót az édesítővel és a tejjel felforraljuk, majd kihűtjük.
◾️A lisztet átszitáljuk, a sütőporral elkeverjük, és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a tojásokat, a zero vanillin cukrot, az édesítőt, a tejet és a citrom levét.
◾️Összegyúrjuk majd 4 cipóra osztjuk.
◾️Mindegyiket kb. 1-2 mm vékonyra gyújtjuk és megkenjük őket egyformán a diós töltelékkel.
◾️Ezután 8 cikkre vágjuk, és egyenként feltekerjük őket kifli formára.
◾️Sütőpapíros tepsire téve, lekenjük őket felvert tojással és 180°-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
💡Tipp: Porcukor helyettesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése