Banacsinta/Banánpalacsinta 🍌🥞
Puha, pufi és hihetetlenül finom..ez a banánpalacsinta vagy másnéven banacsinta 😊.
A túlérett banánok számára egy szuper mentési ötlet, a zero waste jegyében.
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 2 tojás
- 15 g 1:4 édesítő
- 10 g zero vanillin cukor
- 300 ml tej
- csipet só
- 12 g sütőpor
- 220 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 2 tojás
- 15 g 1:4 édesítő
- 10 g zero vanillin cukor
- 300 ml tej
- csipet só
- 12 g sütőpor
- 220 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
◾️A banánokat villával összetörjük.
◾️Hozzáadjuk a tojásokat, a vanillin cukrot és az édesítőt és összekeverjük.
◾️Hozzáadjuk a tejet és a sót.
◾️A sütőport a liszthez adjuk, a tojásos masszába szitáljuk és kikeverjük.
◾️Egy serpenyőt olajjal kikenünk (én minden 2. darab után olajoztam picit) és felforrósítunk majd egy kisebb merőkanál segítségével adagolva kisütjük őket alacsony lángon (én a 9 fokozatos főzőlapon, 3-on sütöttem).
◾️Ebből a mennyiségből kb. 20 db palacsinta készíthető.
💡Tipp: Mogyorókrémmel (diéta esetén cukormentes), juharsziruppal (csak, ha fogyaszthatsz cukrot), tejszínhabbal a legfinomabb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése