Almás pite muffin 🍎🧁

Egyszerűen mennyei ez a finom, őszi hangulatú muffin. 

Finom fahéj illat lengi be a konyhát a sütése közben. A belsejébe ínycsiklandozó almás-karamellás ragu kerül, a tetejére pedig tejszínes-mascarponés-fahéjas krém.

A siker garantált, ha ezt készíted a családnak vagy a vendégeknek 😊.

A sütit Dolcefarniente Instagram oldalán találtam és ezt a receptet alakítottam át.

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 20-25 perc

A tészta hozzávalói:
- 147 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 63 g finomliszt
- 37 g 1:4 édesítő
- ½ csomag sütőpor
- csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 75 g margarin
- 1 tojás
- 160 g tej

Az almás ragu hozzávalói:
- 3 alma kockára vágva
- 2 teáskanál fahéj
- 25 g margarin
- 25 g 1:4 édesítő
- 2 db cukormentes karamella (Tescoban, Auchanban kapható)
- 1 kanál keményítő

A tejszínes-mascarponés krém hozzávalói:
- 200 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 1 kanál 1:4 édesítő
- 2 kávéskanál fahéj

◾️A liszteket átszitáljuk. 
◾️Az édesítőt a tojással kikeverjük. 
◾️Hozzáadjuk a vajat, a sót és a fahéjat. 
◾️Ezután mehet hozzá az átszitált sütőporos liszt és a tej. 
◾️Kikeverjük majd egy muffin sütőbe teszünk kapszlikat és egyenlően elosztjuk bennük a tésztát. 
◾️Ezután 180°-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
◾️Közben elkészítjük az almaragut. 
▪️A margarinon "karamellizáljuk" az édesítőt, hozzáadjuk a 2 db karamellát is és azt is felolvasztjuk, majd beletesszük a keményítőt és hozzáadjuk az almát is. 
▪️Puhára pároljuk kb. 30 perc alatt és kicsit kihűtjük (párolás közben kevergessük néha).
◾️A muffinok közepét egy kiskanállal kikaparjuk és megtöltjük az almás raguval.
◾️A mascarponét az édesítővel és a fahéjjal kikeverjük. 
◾️A tejszínt habbá verjük és a mascarponéhoz forgatjuk óvatosan. 
◾️Egy habzsákba töltjük és minden muffin tetejére csinos kis "sapkákat" készítünk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések