Padlizsánkrém 🍆

A padlizsán sajnos nem annyira népszerű zöldség nálunk, pedig nagyon sok finomságot készíthetünk belőle.

Talán leggyakrabban krémként készítjük, amit pirítósra kenve szuper reggelit vagy vacsorát tehetünk az asztalra.

Én egy majonézes padlizsánkrém receptjét szeretném veletek megosztani 😊.

Sütési hőfok: 180°

Hozzávalók:
- 2 db közepes padlizsán 
- 1 fej hagyma 
- 4 gerezd fokhagyma 
- só 
- bors
- 100 g majonéz
- 5 kanál olívaolaj
- ½ citrom leve 

◾️A padlizsánokat megszurkáljuk, tepsibe helyezzük, majd 180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük. 
◾️Amikor összeesik, megráncosodik, akkor nyilvánítjuk késznek. 
◾️Amikor kész, meghámozzuk a padlizsánokat, s kivesszük a belsejét, egy tálba rakjuk. 
◾️Villával összetörjük, átkavarjuk. 
◾️Szép folyamatosan hozzáadagoljuk az olíva olajat, közben kavarjuk.
◾️Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük, és jól összekavarjuk.
◾️Fogyaszthatjuk langyosan és hidegen is.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések