Csirkemell Orly módra 🍺 (sörbundás csirkemell)
Én rajongok a bundázott húsokért. Legyen szó a sima rántott húsról vagy a párizsi módra készült szeletről, mindet nagyon szeretem.
Az Orly módozat hasonlóan készül a párizsihoz, annyi különbséggel, hogy tej helyett sörrel készítjük a tésztát, amibe a hússzeleteket mártjuk.
Ha szeretnétek egy finomat vacsorázni, próbáljátok ki ti is 😊.
Hozzávalók:
- kb. 600 g csirkemellfilé
- só
- bors
- 300 g liszt + amibe a forgatjuk
- 3 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 300 ml sör
- olaj
- kb. 600 g csirkemellfilé
- só
- bors
- 300 g liszt + amibe a forgatjuk
- 3 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 300 ml sör
- olaj
◾️A húst vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk.
◾️A lisztet, a tojással és a sörrel simára keverjük, hozzáadjuk, a zúzott fokhagymát majd sózzuk és borsozzuk.
◾️Az olajat megmelegítjük.
◾️A hússzeleteket először lisztbe forgatjuk majd a masszába és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
💡Tipp: Köretként rizst vagy burgonyapürét tálalunk mellé.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése