Csirkemell Orly módra 🍺 (sörbundás csirkemell)

Én rajongok a bundázott húsokért. Legyen szó a sima rántott húsról vagy a párizsi módra készült szeletről, mindet nagyon szeretem.

Az Orly módozat hasonlóan készül a párizsihoz, annyi különbséggel, hogy tej helyett sörrel készítjük a tésztát, amibe a hússzeleteket mártjuk.

Ha szeretnétek egy finomat vacsorázni, próbáljátok ki ti is 😊.

Hozzávalók:
- kb. 600 g csirkemellfilé
- só
- bors
- 300 g liszt + amibe a forgatjuk
- 3 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 300 ml sör
- olaj

◾️A húst vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. 
◾️A lisztet, a tojással és a sörrel simára keverjük, hozzáadjuk, a zúzott fokhagymát majd sózzuk és borsozzuk. 
◾️Az olajat megmelegítjük. 
◾️A hússzeleteket először lisztbe forgatjuk majd a masszába és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

💡Tipp: Köretként rizst vagy burgonyapürét tálalunk mellé.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések