Barackos panna cotta 🍑

A blogon találkozhattatok már pár panna cotta variációval.

Most ezt a barackosat 🍑 készítettem, ha már ennek a finom gyümölcsnek van szezonja.

Nagyon mutatós és nem utolsó sorban finom édességgel kedveskedhetünk a családnak, vendégeknek, ha elkészítjük.

Panna cotta hozzávalói:
- 2x 300 ml tejszín
- 2x 3 g zselatin
- 2x 30 g édesítőszer
- 2x ½ csomag zero vanillin cukor

Barackos zselé hozzávalói:
- 2x 70 g sárgabarack 
- 2x 25 ml cukormentes mangó-maracuja szörp
- 2x 50 ml víz
- 2x 7 g zselatin

◾️300 ml tejszínhez adunk 3 g zselatint, 30 g édesítőszert és fél csomag zero vanillin cukrot.
◾️Összemelegítjük, de nem forraljuk. 
◾️4 kisebb tálban vagy pohárban egyenlően elosztjuk, és hűtőbe téve megvárjuk, amíg megdermed (kb. 45 perc).
◾️A barackot apró kockákra vágjuk. 
◾️Hozzáadjuk a szörpöt, a vizet és a zselatint majd összemelegítjük. 
◾️A megdermedt panna cotta tetején egyenlően elosztjuk és hűtőbe tesszük, amíg a zselé is megdermed.
◾️Ezután még egyszer megismételjük a panna cotta és a gyümölcszselé réteget is.
◾️Minden esetben várjuk meg a dermedést és csak utána tegyük rá a következő réteget.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések