Stroganoff csirkemell
Egy gyors ebédötletet szeretnék nektek megmutatni, hogy a nagy melegben ne kelljen sokáig a konyhában tevékenykedni a főzés miatt.
Ennek a finomságnak a receptjét a Street Kitchen Facebook oldalán találtam és miután elkészítettem és megkóstoltuk, megállapodtunk abban, hogy ezt a receptet fel kell vennünk a repertoárba.
Remélem, hogy a ti tetszéseteket is elnyeri majd.
🎥Videó az elkészítésről 😊:
https://youtu.be/WdDmbQUVSHU?si=zliHuE80C21nAb2I
Hozzávalók:
- kb. 800 g csirkemell
- 300 g gomba
- só
- bors
- 2 teáskanál keményítő
- olaj
- 4 teáskanál mustár
- kb. 10 darab közepes csemegeuborka
- 4 kanál tejföl
- kb. 800 g csirkemell
- 300 g gomba
- só
- bors
- 2 teáskanál keményítő
- olaj
- 4 teáskanál mustár
- kb. 10 darab közepes csemegeuborka
- 4 kanál tejföl
◾️A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
◾️Egy száraz serpenyőben vagy wokban addig pirítjuk, még teljesen összezsugorodnak.
◾️A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és a keményítőt hozzáadva összekeverjük.
◾️Az uborkákat vékony csíkokra vágjuk.
◾️A csirkét hozzáadjuk a gombához, ha szükséges még sózzuk és borsozzuk majd az olajat hozzáadva picit pirítjuk a húst is.
◾️Ezután mehet hozzá a mustár is valamint kb. fél dl víz és az uborka.
◾️Kb. 30 percet pároljuk.
◾️Végül hozzáadjuk a tejfölt és összerottyantjuk vele a húst.
💡Tipp: Köretként petrezselymes rizst, párolt rizst készíthetünk hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése