Gulyásleves 🇭🇺

Az egyik leghíresebb (ha nem a leghíresebb) magyar étel a gulyásleves. Az eredeti gulyást marhahúsból készítik, ezért mi is abból szeretjük legjobban, de természetesen sertéshúsból is szuper levest főzhetünk, ha esetleg a marhahús nem a kedvencünk.

Itt is igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás, sokan és sokféleképpen készítik a gulyást, én most a saját receptemet szeretném veletek megosztani.

Hozzávalók:
- kb. 800 g marhahús (pl.: comb)
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj vagy zsír
- pirospaprika
- só
- bors
- kömény
- kb. 4 darab sárgarépa
- kb. 3 darab petrezselyem gyökér
- 1 kisebb zeller
- 1 kisebb karalábé
- kb. 500 g burgonya

◾️A húst felkockázzuk és megmossuk. 
◾️A hagymát apró kockára vágjuk és az olajon vagy zsíron megpirítjuk. 
◾️Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kicsit ezt is megpirítjuk (erre már jobban kell figyelni, mert a fokhagyma könnyebben megég). 
◾️Befűszerezzük és hozzáadjuk húst is. 
◾️Némi vízzel felöntve kb. 2 órát főzzük  (a vizet folyamatosan pótoljuk alatta) és mehetnek bele a zöldségek.
◾️A zöldségeket megpucoljuk. 
◾️A répát és a petrezselyem gyökeret felkarikázzuk, a zellert, a karalábét és a burgonyát felkockázzuk. 
◾️A pörkölthöz hozzáadva felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. 
◾️Ezután nincs más dolgunk, mint készre főzni a levest.

💡Tipp: Friss kenyérrel, csípős paprikával kínáljuk.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések