Cukkinis brownie
A cukkini szezonban nagyon sokan készítenek mennyei fogásokat ebből a finom zöldségből.
Készíthetjük rántva (mert ugye mi magyarok, mindent kirántunk 😃😃), megtölthetjük, csinálhatunk belőle lecsót..a lehetőségek tárháza végtelen..de ha esetleg egy kis DESSZERTRE vágynánk, ahhoz is TÖKÉLETES alapanyag a CUKKINI.
Most egy ilyen receptet szeretnék megosztani veletek.
Eredeti recept: Cookpad Ancsyka001
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 196 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 84 g finomliszt
- 55 g 1:4 édesítő
- ½ bögre olaj (2,5 dl bögre)
- ½ bögre kakaópor (2,5 dl bögre)
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 150 g cukormentes étcsokoládé
- 1 csipet só
- 2 kávéskanál citromlé
- 1 közepes cukkini
- 196 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 84 g finomliszt
- 55 g 1:4 édesítő
- ½ bögre olaj (2,5 dl bögre)
- ½ bögre kakaópor (2,5 dl bögre)
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 150 g cukormentes étcsokoládé
- 1 csipet só
- 2 kávéskanál citromlé
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️A cukkinit reszeljük le és hagyjuk állni.
◾️Az olajat, az édesítőt és a vanillin cukrot keverjük ki.
◾️A liszteket szitáljuk át a kakaóporral és a sóval majd adjuk az olajos keverékhez. ◾️Szórjuk hozzá a szódabikarbónát és a citromlevet is adjuk hozzá majd ezzel is keverjük el.
◾️Ezután mehet bele a cukkini is .
◾️A csokit megolvasztjuk vízgőz felett és ezt is a masszához adjuk.
◾️Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük.
💡Tipp: Tálalhatjuk tejszínhabbal, fagyival, gyümölccsel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése