Brownie II 🍫
A brownie egy gazdag, szaftos amerikai sütemény, amely a csokoládé szerelmeseinek igazi kedvence. Az amerikai konyha klasszikusa, ami az egész világon népszerű lett. A legenda szerint a brownie véletlenül született: egy chicagói háziasszony elfelejtett sütőport tenni a csokoládés sütemény tésztájába, így az nem nőtt meg, viszont sűrű, ragacsos, mégis ízletes sütemény lett belőle.
Ennek a brownie-nak a receptjét Ladányi-Balogh Erika Instagram oldalán találtam.
Nagyon tetszik, hogy lisztet nem tartalmaz így a cukrot édesítőszerrel helyettesítve a párom is nyugodtan fogyaszthatja.
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 180°
Idő: 30 perc
Idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 150 g vaj
- 250 g cukormentes étcsokoládé
- 50 g + 25 g 1:4 édesítőszer
- 5 tojás
- 90 g kakaópor
- pici só
- 150 g vaj
- 250 g cukormentes étcsokoládé
- 50 g + 25 g 1:4 édesítőszer
- 5 tojás
- 90 g kakaópor
- pici só
◾️A vajat és a csokit összeolvasztjuk.
◾️Hozzákeverjük az 50 g édesítőt majd a sót és a tojások sárgáját.
◾️A fehérjét habosítani kezdjük és ha már elég stabil a hab, mehet hozzá 25 g édesítő. Ezután a masszába forgatva lazítjuk vele a csokis keveréket.
◾️Ezután beleszitáljuk a kakaóport is.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsiben öntjük a tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
💡Tipp: Friss gyümölccsel, fagyival, langyosan tálaljuk.



Megjegyzések
Megjegyzés küldése