Brownie II 🍫
A brownie egy csokoládés, szeletelt sütemény. Nevét a barna színéről kapta. A legenda szerint úgy találták fel, hogy a szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába 😃.
Ennek a brownie-nak a receptjét Ladányi-Balogh Erika Instagram oldalán találtam.
Nagyon tetszik, hogy lisztet nem tartalmaz így a cukrot édesítőszerrel helyettesítve a párom is nyugodtan fogyaszthatja.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 150 g vaj
- 250 g cukormentes étcsokoládé
- 50 g + 25 g 1:4 édesítőszer
- 5 tojás
- 90 g kakaópor
- pici só
- 150 g vaj
- 250 g cukormentes étcsokoládé
- 50 g + 25 g 1:4 édesítőszer
- 5 tojás
- 90 g kakaópor
- pici só
◾️A vajat és a csokit összeolvasztjuk.
◾️Hozzákeverjük az 50 g édesítőt majd a sót és a tojások sárgáját.
◾️A fehérjét 25 g édesítővel habbá verjük és a masszába forgatva lazítjuk vele a csokis keveréket.
◾️Ezután beleszitáljuk a kakaóport is.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsiben öntjük a tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
💡Tipp: Friss gyümölccsel, fagyival, langyosan tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése