Brownie II 🍫

A brownie egy csokoládés, szeletelt sütemény. Nevét a barna színéről kapta. A legenda szerint úgy találták fel, hogy a szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába 😃.

Ennek a brownie-nak a  receptjét Ladányi-Balogh Erika Instagram oldalán találtam.

Nagyon tetszik, hogy lisztet nem tartalmaz így a cukrot édesítőszerrel helyettesítve a párom is nyugodtan fogyaszthatja.

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 30 perc

Hozzávalók:
- 150 g vaj
- 250 g cukormentes étcsokoládé
- 50 g + 25 g 1:4 édesítőszer
- 5 tojás
- 90 g kakaópor
- pici só

◾️A vajat és a csokit összeolvasztjuk. 
◾️Hozzákeverjük az 50 g édesítőt majd a sót és a tojások sárgáját. 
◾️A fehérjét 25 g édesítővel habbá verjük és a masszába forgatva lazítjuk vele a csokis keveréket. 
◾️Ezután beleszitáljuk a kakaóport is. 
◾️Sütőpapírral bélelt tepsiben öntjük a tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

💡Tipp: Friss gyümölccsel, fagyival, langyosan tálaljuk.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések