Bécsi túrós palacsinta 🥞
A palacsintával, mint desszerttel szinte sosem lőhetünk mellé, mert szerintem nagyon kevesen vannak, akik ne szeretnék.
Ez a sült, túrós változat egy picit különlegesebbé teszi az alap palacsinta receptet. Nálam a palacsinta zabpehelylisztből készült, de nyugodtan lehet használni hozzá a jól bevált recepteteket is.
Érdemes kipróbálni, mert szerintem biztos lesz a siker vele 😊.
Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 20-25 perc
Sütési idő: 20-25 perc
A palacsinta hozzávalói:
- 200 g zabpehelyliszt
- 300 ml tej
- 200 ml szódavíz
- 2 tojás
- 1 csipet só
- kb. 50 ml olaj
◾️Az alapanyagokat kikeverjük, ha nagyon csomós szűrjük át és kb. 10-12 palacsintát készítsünk belőle. (Én minden palacsinta előtt kikenem a sütőt vékonyan még olajjal).
A túrós töltelék hozzávalói:
- 50 g mazsola
- 2 kanál rum vagy rumaroma
- 3 kanál lágy vaj vagy margarin
- 2 tojás
- só
- 25 g 1:4 por édesítő
- 250 g krémesebb túró
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 50 g mazsola
- 2 kanál rum vagy rumaroma
- 3 kanál lágy vaj vagy margarin
- 2 tojás
- só
- 25 g 1:4 por édesítő
- 250 g krémesebb túró
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
◾️A mazsolát forró vízzel leöblítjük és beáztatjuk a rumba (kb. 15 perc).
◾️A margarint a porcukorral kikeverjük.
◾️A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját egyenként a margarinhoz adjuk.
◾️Mehet bele a túró és ezzel is összedolgozzuk.
◾️Belereszeljük a citrom héját is.
◾️A fehérjét a sóval habbá verjük és óvatosan a túrós krémhez forgatjuk.
◾️Hozzáadjuk a mazsolát is és megtöltjük a palacsintákat.
◾️Egy tűzálló tálat vagy jénait vékonyan kivajazunk.
◾️A feltekert palacsintákat ketté vágjuk és vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva a tálba rakosgatjuk őket.
Az öntet hozzávalói:
- 1 tojás
- 7 g 1:4 édesítő
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 100 ml tej
- 1 tojás
- 7 g 1:4 édesítő
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 100 ml tej
◾️Simára keverjük az alapanyagokat és a palacsinták tetejére locsoljuk az öntetet.
◾️A sütőt 200°-ra előmelegítjük és 20-25 perc alatt készre sütjük.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése