Bécsi túrós palacsinta 🥞

A palacsintával, mint desszerttel szinte sosem lőhetünk mellé, mert szerintem nagyon kevesen vannak, akik ne szeretnék.

Ez a sült, túrós változat egy picit különlegesebbé teszi az alap palacsinta receptet. Nálam a palacsinta zabpehelylisztből készült, de nyugodtan lehet használni hozzá a jól bevált recepteteket is.

Érdemes kipróbálni, mert szerintem biztos lesz a siker vele 😊.

Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 20-25 perc

A palacsinta hozzávalói:
- 200 g zabpehelyliszt
- 300 ml tej
- 200 ml szódavíz
- 2 tojás
- 1 csipet só
- kb. 50 ml olaj

◾️Az alapanyagokat kikeverjük, ha nagyon csomós szűrjük át és kb. 10-12 palacsintát készítsünk belőle. (Én minden palacsinta előtt kikenem a sütőt vékonyan még olajjal).

A túrós töltelék hozzávalói:
- 50 g mazsola
- 2 kanál rum vagy rumaroma
- 3 kanál lágy vaj vagy margarin
- 2 tojás
- só
- 25 g 1:4 por édesítő
- 250 g krémesebb túró
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja

◾️A mazsolát forró vízzel leöblítjük és beáztatjuk a rumba (kb. 15 perc). 
◾️A margarint a porcukorral kikeverjük. 
◾️A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját egyenként a margarinhoz adjuk. 
◾️Mehet bele a túró és ezzel is összedolgozzuk. 
◾️Belereszeljük a citrom héját is. 
◾️A fehérjét a sóval habbá verjük és óvatosan a túrós krémhez forgatjuk. 
◾️Hozzáadjuk a mazsolát is és megtöltjük a palacsintákat.
◾️Egy tűzálló tálat vagy jénait vékonyan kivajazunk. 
◾️A feltekert palacsintákat ketté vágjuk és vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva a tálba rakosgatjuk őket. 

Az öntet hozzávalói:
- 1 tojás
- 7 g 1:4 édesítő
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 100 ml tej

◾️Simára keverjük az alapanyagokat és a palacsinták tetejére locsoljuk az öntetet.
◾️A sütőt 200°-ra előmelegítjük és 20-25 perc alatt készre sütjük.

💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések