Bakonyi sertésszelet
Egy újabb méltán népszerű és ismert receptet szeretnék megosztani veletek 😊.
A bakonyi módozat azt jelenti, hogy tejföllel-gombával-paprikával készítjük a fogást.
Hozzávalók:
- kb. 6 szelet sertéskaraj
- bors
- olaj
- liszt a hús forgatásához + 2 kanál a tejfölhöz
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba
- pirospaprika
- 1 kis doboz tejföl
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- bors
- olaj
- liszt a hús forgatásához + 2 kanál a tejfölhöz
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba
- pirospaprika
- 1 kis doboz tejföl
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- só
◾️A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
◾️Lisztbe forgatva némi olajon elősütjük őket.
◾️A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
◾️A visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és kb. 2 perc pirítás után mehet hozzá a szeletelt gomba, amit szintén kicsit lepirítunk.
◾️Ezután hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot (itt vigyázzunk, mert már a húst is fűszereztük) és visszatesszük a húsokat is az edénybe.
◾️Kb. 100 ml vizet hozzáadva párolni kezdjük és 1-1,5 óra alatt elkészítjük (a vizet lehet pótolni alatta).
◾️Ha megpuhult, a tejfölt kikeverjük a liszttel és a húshoz adjuk folyamatosan kevergetve.
◾️Végül mehet bele a kakukkfű és még egyet forralunk rajta (2 perc).
💡Tipp: Köretként kínálhatunk mellé galuskát (Teljes kiőrlésű változat: https://mentesenisjolehet.blogspot.com/2022/03/gombaporkolt-teljes-kiorlesu-nokedlivel.html), rizst, tésztát, de például nálunk most bulgur készült mellé.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése