Lusta asszony rétese

A 🍒 szezonban nagyon sokan készítenek lekvárt, befőttet ebből a finom gyümölcsből.

De nem csak télire lehet elrakni belőle, hanem akár frissen is felhasználhatjuk egy csodás süteménybe.

Most egy ilyen receptet hoztam nektek. Gyorsan elkészíthető és nagyon finom desszertet tehetünk az asztalra általa. Azért nevezik lusta asszony rétesének, mert gyakorlatilag csak egymásra szórjuk az összetevőket és már mehet is a sütőbe sülni.

Eredeti recept: Street Kitchen

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 180°
Idő: 45 perc

Hozzávalók:
- 3 tojás 
- 35 g 1:4 édesítő
- 50 g margarin vagy vaj
- 4 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 4 evőkanál zabpehelyliszt
- 10 g sütőpor
- 450 g túró
- 200 ml tej
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- kb. 200 g magozott meggy
- 1 kávéskanál fahéj

◾️A tojásokat az édesítővel és a puha vajjal habosra keverjük. 
◾️Hozzáadjuk a többi alapanyagot. 
◾️Egy sütőpapíros tepsibe töltjük a masszát. 
◾️A meggyet a fahéjjal összekeverjük és a tepsiben lévő masszára potyogtatjuk. 
◾️180°- ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. 

💡 Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések