Brassói aprópecsenye

Ennek az ételnek az elkészítésére is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. 

Igaz, nem egy diétás fogás, de azért úgy gondolom, egyszer-egyszer mindenkinek belefér, főleg ha a köretet egészségesebbre cseréljük.

Készítsétek el ti is.

Hozzávalók:
- kb. 150 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kg sertéslapocka vagy sertéscomb
- só
- bors
- majoranna

◾️A szalonnát apróra vágjuk és kb. 3/4-ig megpirítjuk. 
◾️Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és tovább pirítjuk. 
◾️Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk. 
◾️Befűszerezzük, adunk hozzá egy kevés vizet és párolni kezdjük. 
▪️Kb. 1,5-2 órán át puhára pároljuk (a vizet folyamatosan pótolva alatta). 

💡Tipp: Köretként burgonyát, rizst vagy bulgurt tálalhatunk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések