Baconbe göngyölt csirkemell füstölt sajttal töltve sajtmártással

Egy végtelenül egyszerűen elkészíthető fogás receptjét szeretném veletek megosztani. Szerintem, ha egy étel hozzávalói között szerepel a bacon, már csak valami szuper dolog kerekedhet ki belőle. 

Az elkészítése maximum fél órát vesz igénybe és biztosan leveszünk vele minden vendéget a lábáról.

Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 50 perc

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 150-200 g bacon
- kb. 200 g füstölt sajt
- só
- bors
- majoranna

◾️A húst megmossuk és felszeleteljük. 
◾️Kicsit kiklopfoljuk, és minden szeletet ízesítünk sóval, borssal és majorannával. 
◾️Ezután a sajtot annyi szeletre vágjuk, amennyi hús szeletünk van, és minden húsba teszünk egy darabot belőle. 
◾️Felgöngyöljük és 2 darab baconnel körbe tekerjük a húsokat. 
◾️A sütőt közben előmelegítjük 200 fokra és a húsokat egy alufóliával letakarjuk. 
◾️30 percet sütjük a fólia alatt őket majd levesszük és még 20 perc alatt rápirítjuk a bacont.
◾️Mivel a csirkemell magában elég száraz hús, ezért én egy sajtmártást is készítettem mellé.

A sajtmártás hozzávalói:
- 60 g margarin
- 60 g liszt
- 200 ml tej
- 120 g reszelt sajt
- só
- bors
- szerecsendió

◾️A margarint megolvasztjuk, és a lisztet megpirítjuk rajta. 
◾️Ezután folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet és még kb. 5 percig főzzük. 
◾️Hozzáadjuk a reszelt sajtot és teljesen felolvasztjuk benne. 
◾️Végül fűszerezzük.

💡Tipp: Köretként rizst vagy burgonyapürét kínálok mellé.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések