Baconbe göngyölt csirkemell füstölt sajttal töltve sajtmártással
Egy végtelenül egyszerűen elkészíthető fogás receptjét szeretném veletek megosztani. Szerintem, ha egy étel hozzávalói között szerepel a bacon, már csak valami szuper dolog kerekedhet ki belőle.
Az elkészítése maximum fél órát vesz igénybe és biztosan leveszünk vele minden vendéget a lábáról.
Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 50 perc
Sütési idő: 50 perc
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 150-200 g bacon
- kb. 200 g füstölt sajt
- só
- bors
- majoranna
- 1 kg csirkemell
- 150-200 g bacon
- kb. 200 g füstölt sajt
- só
- bors
- majoranna
◾️A húst megmossuk és felszeleteljük.
◾️Kicsit kiklopfoljuk, és minden szeletet ízesítünk sóval, borssal és majorannával.
◾️Ezután a sajtot annyi szeletre vágjuk, amennyi hús szeletünk van, és minden húsba teszünk egy darabot belőle.
◾️Felgöngyöljük és 2 darab baconnel körbe tekerjük a húsokat.
◾️A sütőt közben előmelegítjük 200 fokra és a húsokat egy alufóliával letakarjuk.
◾️30 percet sütjük a fólia alatt őket majd levesszük és még 20 perc alatt rápirítjuk a bacont.
◾️Mivel a csirkemell magában elég száraz hús, ezért én egy sajtmártást is készítettem mellé.
A sajtmártás hozzávalói:
- 60 g margarin
- 60 g liszt
- 200 ml tej
- 120 g reszelt sajt
- só
- bors
- szerecsendió
- 60 g margarin
- 60 g liszt
- 200 ml tej
- 120 g reszelt sajt
- só
- bors
- szerecsendió
◾️A margarint megolvasztjuk, és a lisztet megpirítjuk rajta.
◾️Ezután folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet és még kb. 5 percig főzzük.
◾️Hozzáadjuk a reszelt sajtot és teljesen felolvasztjuk benne.
◾️Végül fűszerezzük.
💡Tipp: Köretként rizst vagy burgonyapürét kínálok mellé.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése