Sajttorta
Mindig szerettem volna kipróbálni a sajttortát és ez az egyik legfinomabb, amit kóstoltam. Egy kicsit összetettebb az elkészítési módja, de megéri a "fáradozást", mert a végeredmény garantált siker.
Az eredeti recept Rupáner konyha oldaláról származik ezt variáltam át cukormentesre.
Sütési hőfok: 180° majd 160°
Sütési idő: 30 perc majd 60 perc
Sütési idő: 30 perc majd 60 perc
A kekszes alap hozzávalói:
– 120 g cukormentes zabkeksz (Gullon)
– 50 g olvasztott vaj
– 120 g cukormentes zabkeksz (Gullon)
– 50 g olvasztott vaj
A krémsajtos réteg hozzávalói:
– 500 g krémsajt
– 30 g 1:4 édesítő
– 180-200 g tejföl
– 120 ml habtejszín (fél bögre)
– 2 tojás
– egy kisebb citrom leve
– 2 teáskanál étkezési kukoricakeményítő
– 1-2 teáskanál vanília kivonat vagy 1-2 csomag zero vanillin cukor
– 500 g krémsajt
– 30 g 1:4 édesítő
– 180-200 g tejföl
– 120 ml habtejszín (fél bögre)
– 2 tojás
– egy kisebb citrom leve
– 2 teáskanál étkezési kukoricakeményítő
– 1-2 teáskanál vanília kivonat vagy 1-2 csomag zero vanillin cukor
◾️A kekszet összetörjük egy tálban.
◾️Keverjük össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába.
◾️A tortakarikát kenjük körbe vajjal, majd egy sütőpapír csíkot simítsunk el rajta.
◾️Kívülről bugyoláljuk be egy réteg alufóliába az alját és az oldalát is!
◾️Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, míg a krémet elkészítjük.
◾️A krémhez miden hozzávalót keverjünk össze, de turmixot ne használjunk, csak óvatosan keverjük, nehogy a mascarpone kicsapódjon!
◾️Ha elkészült, akkor vegyük ki az alapot, amit tegyünk egy tepsibe.
◾️Öntsük bele a krémet.
◾️Forraljunk fel bő háromnegyed bögre vizet, és öntsük a tepsibe a tortaforma köré. ◾️Süssük 180 fokon 30 percet majd 160 fokon egy órát.
◾️Ha a teteje már szép aranyszínű, akkor kapcsoljuk le a sütőt, résnyire nyissuk ki a sütőt és hagyjuk még néhány órát a sütőben hűlni.
💡Tipp: Gyümölcsöntettel kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése