Sajttorta

Mindig szerettem volna kipróbálni a sajttortát és ez az egyik legfinomabb, amit kóstoltam. Egy kicsit összetettebb az elkészítési módja, de megéri a "fáradozást", mert a végeredmény garantált siker.

Az eredeti recept Rupáner konyha oldaláról származik ezt variáltam át cukormentesre.

Sütési hőfok: 180° majd 160°
Sütési idő: 30 perc majd 60 perc

A kekszes alap hozzávalói:
– 120 g cukormentes zabkeksz (Gullon)
– 50 g olvasztott vaj

A krémsajtos réteg hozzávalói:
– 500 g krémsajt
– 30 g 1:4 édesítő
– 180-200 g tejföl 
– 120 ml habtejszín (fél bögre)
– 2 tojás
– egy kisebb citrom leve
– 2 teáskanál étkezési kukoricakeményítő
– 1-2 teáskanál vanília kivonat vagy 1-2 csomag zero vanillin cukor

◾️A kekszet összetörjük egy tálban. 
◾️Keverjük össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába. 
◾️A tortakarikát kenjük körbe vajjal, majd egy sütőpapír csíkot simítsunk el rajta. 
◾️Kívülről bugyoláljuk be egy réteg alufóliába az alját és az oldalát is! 
◾️Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, míg a krémet elkészítjük. 
◾️A krémhez miden hozzávalót keverjünk össze, de turmixot ne használjunk, csak óvatosan keverjük, nehogy a mascarpone kicsapódjon! 
◾️Ha elkészült, akkor vegyük ki az alapot, amit tegyünk egy tepsibe. 
◾️Öntsük bele a krémet. 
◾️Forraljunk fel bő háromnegyed bögre vizet, és öntsük a tepsibe a tortaforma köré. ◾️Süssük 180 fokon 30 percet  majd 160 fokon egy órát. 
◾️Ha a teteje már szép aranyszínű, akkor kapcsoljuk le a sütőt, résnyire nyissuk ki a sütőt és hagyjuk még néhány órát a sütőben hűlni. 

💡Tipp: Gyümölcsöntettel kínáljuk.













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések