Sajtos-túrós pogácsa 🧀
Én úgy vagyok vele, hogy ha sütiről van szó, akkor az legyen édes. Ha azonban sós ízvilágra vágyom, akkor ez a pogácsa is a kedvenceim közé tartozik.
🎥 Videó az elkészítésről 😊:
https://youtu.be/1C8DaNZwJoY?si=xJOHSZYDjJ5PEyeA
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési idő: 25-30 perc
Hozzávalók:
- 250 g trappista sajt
- 250 g túró
- 105 g teljes kiőrlésű liszt
- 45 g finomliszt
- 100 g Rama
- 1 tojás sárgája a kenéshez
- 1 teáskanál só
- magvak a tetejére (pl.: szezámmag, lenmag, egész kömény)
- 250 g trappista sajt
- 250 g túró
- 105 g teljes kiőrlésű liszt
- 45 g finomliszt
- 100 g Rama
- 1 tojás sárgája a kenéshez
- 1 teáskanál só
- magvak a tetejére (pl.: szezámmag, lenmag, egész kömény)
◾️A hozzávalókat összegyúrjuk. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát.
◾️A legkisebb szaggatóval kiszaggatjuk.
◾️Sütőpapíros tepsire tesszük a korongokat.
◾️Megkenjük a tetejüket a tojássárgájával és ízlés szerint díszítjük (pl.: szezámmaggal).
◾️180 fokon 25-30 perc alatt megsül.
Tipp: A tetejére szórhatunk magvakat (pl.: szezámmag, lenmag, egész kömény)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése