Paradicsomleves 🍅

Egy gyorsan elkészíthető, és szinte elronthatatlan étel a paradicsomleves.

Akár melegen, akár hidegen mennyei finomság. 

A paradicsomleves története szorosan összefonódik a paradicsom európai elterjedésével. A 18–19. századra egyre népszerűbbé vált a konyhákban, különösen Olaszországban és Spanyolországban, ahol először készítettek belőle leveseket és szószokat. Magyarországon a 19. század végére vált széles körben ismertté és kedveltté, és idővel kialakultak a hazai változatok is, például a betűtésztás vagy a rántással készült édeskés paradicsomleves.

📽 Videó az elkészítésről ide kattintva megtekinthető

Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 70 g sűrített paradicsom
- 700 ml passata
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- 700 ml víz
- ízlés szerint édesítőszer
- 1 evőkanál liszt

◾️A lisztet az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. 
◾️Ezután mehet bele a passata és a víz, a hagyma egészben valamint a só és a bors (ha szeretnétek bele bazsalikomot, azt is tehettek bele, nálunk a párom nem kedveli, ezért nem kerül a levesbe). 
◾️Hagyjuk felforrni, majd alacsony lángon, gyöngyözve főzzük kb. 1 órát. 
◾️Végül édesítjük édesítőszerrel és már el is készültünk vele.

💡Tipp: Levesbetétként tehetünk bele betűtésztát vagy kínálhatjuk reszelt sajttal, mozzarellával is.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések