Óvári sertésborda 🥩
Szeretem az egyszerűen elkészíthető, gyors fogásokat.
A kedvenceim azok az ételek, amik pár hozzávalóval, percek alatt elkészíthetők és már csak a sütési/főzési idő végét kell kivárnunk.
Ennél a húsnál csak annyi a dolgunk, hogy a klopfolás és fűszerezés után picit elősütjük, majd a tepsire téve megpakoljuk a pirított gombával, sonkával és a sajttal.
Ezután már mehet is a sütőbe és 30 perc múlva már fogyaszthatjuk is.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- kb. 8 szelet sertéskaraj
- só
- bors
- olaj
- 500 g gomba
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 szelet sonka
- 8 szelet sajt (vagy lehet reszelt sajt is)
- kb. 8 szelet sertéskaraj
- só
- bors
- olaj
- 500 g gomba
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 szelet sonka
- 8 szelet sajt (vagy lehet reszelt sajt is)
◾️A húsokat kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk.
◾️Kb. 2 kanál olajon elősütjük, és egy tepsire pakoljuk a szeleteket.
◾️A gombát felszeleteljük.
◾️A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk.
◾️A hagymát olajon megpirítjuk, majd jöhet rá a fokhagyma és a gomba is.
◾️Sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt készre pirítjuk.
◾️Minden szelet húsra halmozunk gombát majd jöhet rá a sonka és a sajt is.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
💡Tipp: Rizzsel, burgonyával, párolt zöldségekkel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése