Fokhagymás pácolt tarja 🧄🥩
A tarja nem tartozik a kedvenc ételeim közé, de ennek a finom, fokhagymás húsnak én sem tudok ellenállni.
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 150°
Idő: 180 perc
Idő: 180 perc
🎥Videó az elkészítésről 😊:
https://youtu.be/2dFgeeo5G3E?si=Z5YLlEhe6IzBo3f0
Hozzávalók:
- kb. 600 g sertéstarja
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 mokkáskanál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 mokkáskanál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
◾️A húst vágjuk kisujjnyi vastag szeletekre és kicsit klopfoljuk ki.
◾️Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
◾️A páchoz öntsük egy tálba az olajat, adjuk hozzá a mustárt, a préselt fokhagymát, a rozmaringot, szórjuk meg pirospaprikával és köménnyel.
◾️Keverjük jól össze, és kenjük be vele a hússzeletek mindkét oldalát.
◾️Egy folpackkal lefedve pihentessük egy éjszakát.
◾️Rendezzük a hússzeleteket tepsibe, kenjük meg őket mustárral és 150 fokra előmelegített sütőben süssük 3 órát alufóliával letakarva.
◾️A fóliát levéve még 10 percet pirítsuk.
🍚 Köret: Mi petrezselymes újburgonyával szeretjük leginkább, de nyáron egy könnyű salátával is nagyon finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése