Egyszerű gesztenyés szelet, sütés nélkül 🌰
Gesztenyepüré rajongóknak kötelező süti. Nálunk egy délután/este alatt elfogyott, annyira kelendő volt, aminek szívből örültem.
Az alapja cukormentes gesztenyemassza, darált keksz, rumaroma és némi vaj.
A következő réteg egyszerű vaníliapudingos krém és erre kerül a tejszínhab réteg.
Jól behűtve, mennyei édességet kapunk tényleg pillanatok alatt.
Az alap hozzávalói:
- 250 g kekszmorzsa (Gullon teljes kiőrlésű, cukormentes keksz)
- 500 g gesztenyemassza (Aldi kínálatában található édesítőszerrel ízesített massza is)
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
- 50 g vaj vagy margarin
- 250 g kekszmorzsa (Gullon teljes kiőrlésű, cukormentes keksz)
- 500 g gesztenyemassza (Aldi kínálatában található édesítőszerrel ízesített massza is)
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
- 50 g vaj vagy margarin
A krém hozzávalói:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 200 g margarin
- 25 g 1:4 édesítőszer
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 200 g margarin
- 25 g 1:4 édesítőszer
A tetejére:
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag zero vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag zero vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
◾️A pudinggal kezdünk.
▪️A tejben elkészítjük a pudingot (a tejből kb. 100 ml kiveszünk és elkeverjük benne a pudingport.
▪️A többi tejet felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a pudinggal elkevert tejet is és sűrűre főzzük.).
▪️Hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A margarint az édesítőszerrel habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
◾️A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a többi hozzávalóval és egy sütőpapíros tepsibe egyengetjük.
◾️A tejszínt a habfixálóval felverjük.
◾️A tepsiben lévő "tésztára" simítjuk a pudingos krémet, erre pedig rákerül a tejszínhab.
💡Tipp: Reszelt cukormentes csokoládéval díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése