Citromos isler 🍋
Nálunk mindenféle citrommal ízesített étel, desszert nagyon nagy sikernek örvend. Legyen az leves, főfogás vagy édesség, ha citrom van benne csak finom lehet.
Az egyik főzős csoportban akadtam rá erre a nagyon mutatós, citromos sütire. Én a sima liszt egy részét kicseréltem teljes kiőrlésűre (70-30% arányban van benne teljes kiőrlésű és sima finomliszt) és édesítőszert használtam hozzá.
A krém vajas-mascarponés citromos krém lett, a máz pedig sárga ételfestékkel színezett cukormentes fehércsokoládé.
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 190°
Idő: 8-10 perc
Hozzávalók a tésztához:
- 252 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 108 g finomliszt
- 240 g margarin
- 30 g 1:4 édesítőszer
- 2 tojássárgája
- 1 kávéskanál sütőpor
- vaníliapaszta
- 1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g margarin
- 250 g mascarpone
- 1 citrom leve
- 50 g 1:4 édesítő
Hozzávalók a mázhoz:
- 2 tábla cukormentes fehércsokoládé
- 4 evőkanál olaj
- pár csepp GÉL sárga ételfesték
◾️Az átszitált liszteket a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport, az édesítőt, a sót és a vaníliát.
◾️Összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket.
◾️190°-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
◾️A margarint, a mascarponéval, az édesítővel és a citrom levével kikeverjük, habzsákba töltjük és megtöltjük a sütiket vele.
◾️A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az ételfestéket és megmártjuk benne a sütik egyik felét.
◾️Ízlés szerint díszítjük.



Megjegyzések
Megjegyzés küldése