Citromos isler 🍋
Nálunk mindenféle citrommal ízesített étel, desszert nagyon nagy sikernek örvend. Legyen az leves, fő fogás vagy édesség, ha citrom van benne csak finom lehet.
Az egyik főzős csoportban akadtam rá erre a nagyon mutatós, citromos sütire. Én a sima liszt egy részét kicseréltem teljes kiőrlésűre (70-30% arányban van benne teljes kiőrlésű és sima fehérliszt) és édesítőszert használtam hozzá.
A krém vajas-mascarponés citromos krém lett, a máz pedig sárga ételfestékkel színezett cukormentes fehércsokoládé.
Sütési hőfok: 190°
Sütési idő: 8-10 perc
Hozzávalók a tésztához:
- 252 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 108 g fehér liszt
- 240 g margarin
- 30 g 1:4 édesítőszer
- 2 tojássárgája
- 1 kávéskanál sütőpor
- vaníliapaszta
- 1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g margarin
- 250 g mascarpone
- 1 citrom leve
- 50 g 1:4 édesítő
Hozzávalók a mázhoz:
- 2 tábla cukormentes fehércsokoládé
- 4 kanál olaj
- pár csepp sárga ételfesték
◾️A liszteket a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport, az édesítőt, a sót és a vaníliát.
◾️1 órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
◾️190°-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
◾️A vajat, a mascarponéval, az édesítővel és a citrom levével kikeverjük, habzsákba töltjük és megtöltjük a sütiket vele.
◾️A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az ételfestéket és megmártjuk benne a sütik egyik felét.
◾️Ízlés szerint díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése