Sertésragu sajtszószban 🧀
Ennek a finom fogásnak a különlegességét a sajtkrém adja meg, amit a főzés végén hozzáadunk.
Nagyon könnyen elkészíthető egy sima hétköznapon is vacsorára, de a vasárnapi ebédnél megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 500 g hús (comb vagy lapocka)
- 250 g gomba
- 200 g natúr krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 250-300 ml fehérbor
- só
- bors
- olaj
- 1,5 evőkanál keményítő
- 500 g hús (comb vagy lapocka)
- 250 g gomba
- 200 g natúr krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 250-300 ml fehérbor
- só
- bors
- olaj
- 1,5 evőkanál keményítő
◾️A húst felkockázzuk, és olajon fehéredésig pirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és fehérbort öntünk alá.
◾️Ezután jöhet hozzá a zúzott fokhagyma, a fűszerek, pároljuk puhára, és ha szükséges folyamatosan pótoljuk alatta a bort.
◾️Amikor megpuhult adjuk hozzá a krémsajtot.
◾️A keményítőt pici vízzel csomómentesre keverjük, és folyamatos keverés mellett a húshoz adjuk.
🍚Köret: Legjobban a párolt rizs passzol hozzá köretként, amit akár petrezselyemmel is bolondíthatunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése