Meggykrémleves 🍒
Főzés nélkül, egy botmixerrel segítségével elkészíthető leves.
Mivel közeleg a nyár és a jó idő, egyre gyakrabban vágyunk arra, hogy gyorsan, a tűzhely használata nélkül készítsünk finomságot a családnak. Ez a leves egy remek variáció lesz a meleg napokon.
Hozzávalók:
- 250 g fagyasztott meggy
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 kanál tejföl
- 600 ml tej
- ízlés szerint őrölt fahéj
- 250 g fagyasztott meggy
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 kanál tejföl
- 600 ml tej
- ízlés szerint őrölt fahéj
◾️A meggyet kb. fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk.
▪️Nem kell teljesen kiolvasztani.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, fűszereket, tejfölt, tejet és botmixerrel krémes elegyet készítünk.
▪️Ha túl sűrű lenne, akkor még adunk hozzá tejet.
💡Tipp: Tejszínhabbal és egész meggyszemekkel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése