Képviselő muffin 🧁
Szerintem egy igazi "megúszós" sütemény, ha hirtelen kell, valami finomat készítünk.
A krém puding és tejszínhab ötvözete, ami fantasztikusan könnyű állagot eredményez.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 15-20 perc
Sütési idő: 15-20 perc
A tészta hozzávalói:
- 3 tojás
- 140 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 60 g finomliszt
- 27 g 1:4 édesítő
- 120 g margarin
- 2 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 4 evőkanál tej
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
- 3 tojás
- 140 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 60 g finomliszt
- 27 g 1:4 édesítő
- 120 g margarin
- 2 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 4 evőkanál tej
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
A krém hozzávalói:
- 400 ml tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál 1:4 édesítő
- 400 ml tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál 1:4 édesítő
- 200 ml habtejszín
◾️A tészta hozzávalóit összekeverjük és kivajazott muffin sütőbe adagoljuk.
◾️180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
◾️A pudingot megfőzzük a tejben a cukorral és kihűtjük.
◾️A kihűlt pudingos krémet összekeverjük a felvert tejszínnel.
◾️A muffinok tetejét levágjuk, és habzsák segítségével beletöltjük a krémet.
◾️Ezután visszahelyezzük rá a "kalapokat".
💡Tipp: Porcukor helyettesítővel, por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése