Holland almatorta 🍎🇳🇱
A zabpehelyliszttel készült tésztába belekeverjük az apró kockára vágott almákat majd egy tortaformába simítva kirakjuk a tetejét is alma szeletekkel.
Végül nincs más dolgunk, mint megvárni míg megsül, megkenni barack lekvárral, és por édesítővel megszórva megenni egy szeletet belőle.
Az adag egy 18 cm-s tortaformába elegendő.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 60 perc
Sütési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 3 alma
- 75 g vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 30 g 1:4 édesítő
- 150 g zabpehelyliszt
- ½ csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- negyed zacskó sütőpor
- ½ citrom leve
- cukormentes baracklekvár a tetejére
- 3 alma
- 75 g vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 30 g 1:4 édesítő
- 150 g zabpehelyliszt
- ½ csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- negyed zacskó sütőpor
- ½ citrom leve
- cukormentes baracklekvár a tetejére
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A sárgáját a puha vajjal, az édesítővel, a vanillin cukorral és a citrom levével kikeverjük.
◾️A fehérjét habbá verjük.
◾️A lisztet és a sütőport a sárgájához adjuk és óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is (elég sűrű tésztát fogunk kapni).
◾️Az almákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk és belekeverjük a tésztába.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️Még egy almát meghámozunk, felszeleteljük és a torta tetejét kirakjuk vele.
◾️Ezután 60 percet sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük.
◾️Ha kivettük a sütőből még forrón megkenjük baracklekvárral a tetejét és az oldalát is.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése