Epres-mogyorókrémes kosárkák 🍓
Ebben a hűvös, esős időben gondoltam feldobom magunkat picit valami finom és egyszerű sütivel.
Ez egy leveles tésztás sütemény, amit mascarponés-tejszínes krémmel töltöttem meg. A krém egyik felébe pár kanál mogyorókrémet is tettem és egy felezett habzsákból nyomtam ki a krémeket a kis kosárkákba.
Ha gondoljátok, próbáljátok ki.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 15 perc
Sütési idő: 15 perc
A tészta hozzavalói:
- 1 csomag Tante Fanny Magyarország teljes kiőrlésű leveles tészta
- 1 csomag Tante Fanny Magyarország teljes kiőrlésű leveles tészta
A krém hozzávalói:
- 150 g habtejszín
- 150 g mascarpone
- ízlés szerint édesítőszer (én Dia Wellness 1:4 használok)
- kb. 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1,5 kanál Diablo cukormentes mogyorókrém
- 150 g habtejszín
- 150 g mascarpone
- ízlés szerint édesítőszer (én Dia Wellness 1:4 használok)
- kb. 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1,5 kanál Diablo cukormentes mogyorókrém
A tetejére:
- eper
- olvasztott cukormentes csoki
- eper
- olvasztott cukormentes csoki
◾️A tésztát kitekerjük és négyzetekre vágjuk.
◾️Egy muffin tepsibe tesszük (ha szilikonos muffin formád van, az is jó) és 180°-ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük.
◾️A tejszínt habbá verjük az aromával majd kétfelé osztjuk.
◾️Az egyik részébe tesszük édesítőszert, a másikba pedig a mogyorókrémet.
◾️Egy habzsákba töltjük (én osztott habzsákot használtam) és a minden kosarat megtöltünk vele.
◾️A csokit mikróban 30 másodperces részletekben megolvasztjuk (minden 30 mp után átkevertem), nagyon pici olajat adunk hozzá.
◾️Ezután a kosarakat díszítjük eperrel majd mindegyikre csurgatunk az olvasztott csokiból.
◾️Kb. fél órát hagyjuk pihenni hűtőben 😊.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése