Zserbó

Nekem a kedvenc sütim a zserbó, amit bárhol és bármilyen formában szívesen fogyasztok (a blogon is találtok néhány variációt 😃). 

Karácsonykor is szeretném az asztalra varázsolni és, hogy a párom is fogyaszthassa teljes kiőrlésű lisztből, cukormentesen fogom készíteni. Próbáljátok ki ti is.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 170°
Idő: 50 perc

A tészta hozzávalói:
- 350 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 150 g finomliszt
- 160 g vaj
- 60 g zsír
- 150 ml tej
- 2 tojássárgája
- 10 g élesztő
- 70 g porcukor helyettesítő

A töltelék hozzávalói:
- 400 g darált dió
- 200 g édesítő
- 600-700 g cukormentes baracklekvár
 
A tetejére:
- 20 g olvasztott cukormentes csoki
- 2 kanál olaj

◾️A lisztet a vajjal és a zsírral elmorzsoljuk. 
◾️A hideg tejet, az élesztőt, az édesítőt és a tojássárgáját elkeverjük. 
◾️Hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. 
◾️Hűtőben kb. 2 órát pihentetjük. 
◾️Ezután a hűtőből kivéve 5 részre osztjuk. 
◾️Az egyiket gombócot kinyújtjuk és tepsibe helyezzük. 
◾️Megkenjük lekvárral és megszórjuk az édesítővel elkevert dióval. 
◾️Jön a következő lap nyújtása, tepsibe helyezése lekvár, édesítős dió..így folytatjuk, amíg van alapanyag. 
◾️Amint az utolsó lap a tetejére kerül, megszurkáljuk villával egészen az aljáig. 
◾️170°-on 50 percig sütjük. 
◾️Ezután megvárjuk  amíg teljesen kihűl. 
◾️Ezután kifordítjuk a tepsiből így az alsó lap kerül felülre és sokkal szebb lesz rajta a csokoládé 😊.
◾️A csokit, az olajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütinket.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések