Virslis kiflik 🥐
Szuper vendégváró sós süti, ami a sütés után napokkal is hihetetlen puha.
A futtatásához szükséges cukortól sem kell félnünk, mert azt az élesztő "megeszi".
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 15 perc
Sütési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 25 g élesztő
- 300 ml tej
- 1 teáskanál cukor
- 50 g margarin
- 2 teáskanál só (púpozott)
- virsli
- 2 db tojássárgája (a kenéshez)
- 2 kanál tej (a sütés utáni kenéshez)
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 25 g élesztő
- 300 ml tej
- 1 teáskanál cukor
- 50 g margarin
- 2 teáskanál só (púpozott)
- virsli
- 2 db tojássárgája (a kenéshez)
- 2 kanál tej (a sütés utáni kenéshez)
◾️Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
◾️A liszteket egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
◾️Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
◾️A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
◾️Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny szárú háromszögekre.
◾️A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a háromszögünk (kb. 3 darabba)
◾️A tészta szélesebb végére tesszük a virsli darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába majd feltekerjük.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
◾️Lekenjük a tojások sárgájával.
◾️A sütőt előmelegítjük, addig, míg kelnek a kiflik.
◾️180 fokon 15 perc alatt megsütjük őket.
◾️A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel, és konyharuhával letakarva kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése