Vadas marha 🥩🥕
A vadas magyar specialitás. Omlósra párolt hús és krémes szósz alkotja. A menzák egyik népszerű fogása.
Régebben nem tartozott a kedvenc fogásaim közé, de amióta sikerült tökéletesíteni a receptet már az egyik favoritom lett.
Hozzávalók:
- 1 kg hús (karaj vagy marhahús, akkor felsált vegyünk)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- babérlevél
- 1 teáskanál mustár
- 2 teáskanál édesítőszer
- 4 répa
- 2 petrezselyem gyökér
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- babérlevél
- 1 teáskanál mustár
- 2 teáskanál édesítőszer
- 4 répa
- 2 petrezselyem gyökér
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál liszt
◾️A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és elősütjük.
◾️Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldségeket.
◾️Felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot, a mustárt és beletesszük a húst is.
◾️Kb. 1,5 órát főzzük.
◾️Ezután kiszedjük a húst, a babérlevelet és összeturmixoljuk a zöldségeket.
◾️Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt és forralunk rajta egyet.
◾️A végén visszatesszük a húst a szószba.
💡Tipp: Makarónival vagy zsemlegombóccal kínálhatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése