Túrókrémes torta erdei gyümölcs zselével

A múlt héten szülinapoztunk a családdal 😊. 

Mindenképpen olyan tortát szerettem volna készíteni, amiből mindenki tud fogyasztani. 

Mivel nálunk van sajnos gluténérzékeny és cukorbeteg is, adta magát ez a lisztmentes kakaós "piskóta", ami a torta alapja.

A krém joghurtos túrókrém lett, a tetejére pedig erdei gyümölcsök kerültek, amit zselével vontam be.

Próbáljátok ki ti is 😊.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 180°
Idő: 15-20 perc

A piskóta hozzávalói:
- 5 tojás
- 100 ml víz
- 7 g sütőpor
- 70 g negyedannyi édesítő
- 65 g kakaó por

◾️Ezeket összekeverjük egy habverővel és egy 26 cm-es sütőpapíros tortaformába töltjük. 180°-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percet sütjük.

A krém hozzávalói:
- 1 kg túró
- 400 g natúr joghurt
- ½ citrom héja
- ízlés szerint édesítő
- 2 csomag lapzselatin
- 8 evőkanál víz
 
◾️A túrót a joghurttal kikeverjük. 
◾️Hozzáadjuk a citrom levét és az édesítőt.
◾️ A zselatin lapokat 5 percre vízbe áztatjuk. 
◾️Ezután 8 evőkanál vizet teszünk egy kisebb lábasba és beletesszük a kinyomkodott zselatin lapokat. 
◾️Langyosra melegítve feloldjuk a vízben a zselatint (fontos, hogy ne forrjon a víz). 
◾️Hozzákeverjük a túrós krémhez és a piskóta tetejére kenjük. 
◾️Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A tetejére:
- eper, málna, áfonya vagy amilyen gyümölcsöt szeretnél
- 2 csomag Dr Oetker express tortazselé piros színben

◾️A túrós krém tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel. 
◾️A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, és a gyümölcsökre csurgatjuk. 
◾️Teljes dermedésig hűtőbe tesszük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések