Túrógombóc
Én sosem szerettem igazán a túrógombócot, mert mindig túl keménynek és fullasztónak találtam az édes tejföl ellenére is.
Ez a túrógombóc viszont a legpuhább, legfinomabb, amit valaha kóstoltam, nem mellesleg sokkal egyszerűbben elkészíthető és nem kell félni, hogy esetleg főzés közben szétesik a vízben vagy túl kemény lesz.
Aki hozzám hasonlóan nem rajongott ezért desszertért, mindenképp próbálja ki ezt a receptet, mert ezután biztosan gyakran készíti majd.
Hozzávalók:
- 500 ml tej
- 5 evőkanál búzadara vagy barna rizsdara
- 250 g túró
- 1 evőkanál zero vanillin
- édesítőszer (ízlés szerint)
- ½ citrom reszelt héja
- zsemlemorzsa
- 500 ml tej
- 5 evőkanál búzadara vagy barna rizsdara
- 250 g túró
- 1 evőkanál zero vanillin
- édesítőszer (ízlés szerint)
- ½ citrom reszelt héja
- zsemlemorzsa
◾️A tejben az édesítőszerrel megfőzzük a búzadarát majd kihűtjük.
◾️Közben pirítsuk meg a zsemlemorzsát.
◾️Ezután adjuk hozzá a túrót a grízhez majd a zero vanillint és a reszelt citromhéjat is.
◾️Gombócokat formáljunk belőle majd forgassuk a zsemlemorzsába.
💡Tipp: Eper öntettel vagy édes tejföllel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése