Túrófánk 🍩
Ismét egy finom fánk variáció a szezonra.
Szerintem ez a legkönnyebb módja a fánk készítésnek, mert szinte csak összedolgozzuk az alapanyagokat és már süthetjük is. Ha jól dolgoztunk még forgatnunk sem kell őket, mert maguktól mozognak sülés közben 😀.
Akár még egy sima hétköznap délután is neki állhatunk, mert nem kell vele sokat foglalkozni és nagyon finom desszertet tehetünk az asztalra.
Eredeti recept: Szoky konyhája
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 60 g finomliszt
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag zero vaníliacukor
- 1 csipet só
- 50 g 1:4 édesítőszer
- 500 g túró
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 60 g finomliszt
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag zero vaníliacukor
- 1 csipet só
- 50 g 1:4 édesítőszer
◾️A túrót, a citromhéjjal és a tojásokkal kikeverjük.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, a lisztet, a sütőport, a sót, a vaníliacukrot.
◾️Hűtőben pihentetjük, kb. 10 percet majd vizes kézzel kb. egyforma nagyságú gombócokat formázunk.
◾️Bő, forró olajban aranybarnára sütjük közepes hőfokon.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése