Töltött káposzta
Ezt a töltött káposzta receptet a párom szuper anyukájától tanultam.
Én előtte sosem készítettem így és nem is hallottam olyanról, hogy rántással sűrítik, de mióta megkóstoltam és ellestem a készítésének minden csínját-bínját csak így csinálom, mert így lesz a legfinomabb a káposzta.
🎥Videó az elkészítésről 😊:
https://youtu.be/Ph9Ns73yv9U?si=r60BLE4ag3TO5zIp
Hozzávalók:
- 1 fej savanyított káposztahasáb
- 500 g darált hús
- 400 g rizs
- 2 tojás
- só
- bors
- majoranna
- pirospaprika
- babérlevél
- 500 g savanyú káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- liszt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 fej savanyított káposztahasáb
- 500 g darált hús
- 400 g rizs
- 2 tojás
- só
- bors
- majoranna
- pirospaprika
- babérlevél
- 500 g savanyú káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- liszt
- 2 evőkanál tejföl
◾️A húst, a rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a majorannát és a paprikát összedolgozzuk.
◾️A levelekbe töltjük (kb. 1 evőkanál) és feltekerjük.
◾️A savanyú káposzta felét a fazék aljára tesszük.
◾️Sorba rakosgatjuk rá a káposztákat majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. ◾️Betakarjuk a maradék savanyú káposztával.
◾️Beledobjuk a babérlevelet.
◾️Ezután készre főzzük (kb.2 óra).
◾️A lisztből és olajból rántást készítünk, megszórjuk paprikával és hozzáadjuk a tejfölt.
◾️Ha már puha a káposzta ráöntjük a rántást. Pár percet forraljuk és el is készült.
💡Tipp: Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése