Tejszínes sajtkrémleves 🧀
A levesek közül talán az egyik legnépszerűbb a sajtkrémleves. Ezt a finomságot még az is szívesen eszi, aki egyébként nem igazán szereti a leveseket.
Nekem is az egyik kedvencem, nagyon szeretem, hogy krémes, tejszínes és persze az olvadt, nyúlós sajt is bőven hozzátesz az élvezetekhez 😊.
Hozzávalók:
- 200 g reszelt sajt (trappista+füstölt)
- szerecsendió
- bors
- tárkony
- 2 húsleveskocka
- 200 ml tejszín
- 40 g Rama
- 1 evőkanál liszt
- 200 g reszelt sajt (trappista+füstölt)
- szerecsendió
- bors
- tárkony
- 2 húsleveskocka
- 200 ml tejszín
- 40 g Rama
- 1 evőkanál liszt
◾️A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sajtokat és a fűszereket.
◾️Fokozatosan felöntjük 1-1,5 l vízzel és hozzáadjuk a leveskockát.
◾️Felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt és megvárjuk, míg újra felforr.
💡Tipp: Pirítóssal, krutonnal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése