Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves
Az egyik legfinomabb leves, amit valaha kóstoltam. A tejszíntől selymes és igazán kiadós, ami a hűvösebb napokon biztosan átmelegít minket.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 2 répa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 zeller
- 1 fej hagyma
- 250 g gomba
- tárkony
- só
- bors
- 1,5 l alaplé
- 150 ml tejföl
- 1 üveg borsó vagy 300 g mirelit
- ½ citrom leve
- liszt
- 1 evőkanál mustár
- 200 ml főzőtejszín
- 500 g csirkemell
- 2 répa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 zeller
- 1 fej hagyma
- 250 g gomba
- tárkony
- só
- bors
- 1,5 l alaplé
- 150 ml tejföl
- 1 üveg borsó vagy 300 g mirelit
- ½ citrom leve
- liszt
- 1 evőkanál mustár
- 200 ml főzőtejszín
◾️A húst és a zöldségeket felkockázzuk.
◾️A zöldségeket pici olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a hagymát és a húst.
◾️Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tárkonyt és felöntjük az alaplével.
◾️Ha már majdnem puhák a zöldségek és a hús, beletesszük a borsót és a citrom levét.
◾️A liszttel elkeverjük a tejfölt, majd pár kanállal hozzákeverünk a forró levesből.
◾️Ezt a többi leveshez adjuk, végül pedig hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése