Tápióka puding
Ideális lehet akár reggelire, vacsorára vagy desszertként egy finom ebéd után is.
Érdemes apróbb szemű gyöngyöt választani, mert akkor biztosan nem lesznek keményebb darabok benne.
Eredeti recept: Cookpad
Hozzávalók:
- 100 g tápióka gyöngy (apró szemű)
- 300 ml víz
- 1 db vaníliarúd (belseje)
- 600 ml kókusztej
- 60 g édesítő
- 100 g tápióka gyöngy (apró szemű)
- 300 ml víz
- 1 db vaníliarúd (belseje)
- 600 ml kókusztej
- 60 g édesítő
◾️A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani.
◾️Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet.
◾️Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul.
◾️Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a cukrot és keverjük, míg teljesen feloldódik benne.
💡Tipp: Bármilyen friss gyümölccsel 🍓🫐 fogyaszthatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése