Sütőben sült tejberizs

Biztosan többünkkel előfordult már, hogy leégettük a rizst vagy kifuttatuk a tejet, amikor tejberizst szerettünk volna készíteni. Nos ha ezt a receptet választod, nem kell az efféle konyhai balesetektől tartanod. Próbáld ki és te is meglátod.

Eredeti recept: Annuskám 

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 150°
Idő: 120 perc

Hozzávalók:
- 150 g rizs (ha van lehetőséged, akkor inkább a kerekszeműt válaszd)
- 25 g 1:4 édesítő
- 1 l tej
- 1 csomag zero vanillin
- 1 csipet só
- 100 ml tejszín

◾️A sütőt 150°-ra melegítsük elő. 
◾️A rizst mossuk meg, csöpögtessük le és tegyük egy kb. 2 literes jénai tálba. 
◾️Szórjuk rá az édesítőt, a zero vanillint és a sót. 
◾️Öntsük fel a tejjel és a tejszínnel majd alaposan keverjük át és tegyük a sütőbe 1 órára.
◾️Ha letelt az 1 óra, keverjük át és mehet vissza újabb 1 órára. 
◾️Ha már megduzzadtak a szemek és a leve is elfőtt, akkor elkészült. 
◾️Vegyük ki, újból keverjük át és hagyjuk picit hűlni.

💡Tipp: Kakaóporral, fahéjjal, gyümölcsökkel tálaljuk.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések