Stefánia vagdalt/Töltött vagdalt

Nem annyira bonyolult az elkészítése, mint amilyennek elsőre tűnik és szép, mutatós ételt tehetünk az asztalra vagy a hidegtálra általa.

Nyugodtan készíthetjük szikkadt teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentett kenyérből.

Tojás helyett kerülhet bele akár kolbász is.

⏲️ Sütés: Hőlégkeverés

Hőfok: 160° majd 190°
Idő: 45 perc majd 20 perc

Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 5 db tojás (4 a vagdalt belsejébe, 1 a masszába)
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 2 nagy csipet só
- bors
- 1 púpozott teáskanál őrölt kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 db zsemle
- 3 evőkanál zsemlemorzsa (2 a húshoz, 1 a tetejére)

◾️4 tojást keményre főzünk. 
◾️A zsemlét langyos vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és hozzákeverjük a darált húshoz. 
◾️A zúzott fokhagymát és a finomra vágott vagy lereszelt hagymát is hozzákeverjük. ◾️Jöhet hozzá az egy tojás, a zsemlemorzsa és a fűszerek. 
◾️Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük hosszában, kb. 10 centi széles sávban a hús felét. 
◾️Tehetjük sütőpapírral bélelt őzgerincformába is. 
◾️Jöhetnek rá a meghámozott főtt tojások majd a hús másik fele, amit egyenletesen ráhalmozunk. 
◾️Ezután nedves kézzel összenyomjuk a húst, hogy ne essen szét. 
◾️Megszórjuk zsemlemorzsával a tetejét, majd egy tűvel vagy villával pár helyen megszúrjuk a vagdaltat, hogy sülés közben ne repedjen szét. 
◾️160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd felvesszük a sütő hőfokát 190 fokra és még 20 percig sütjük a vagdaltat.

💡Tipp: Egy hidegtál részeként, rizzsel, burgonyapürével vagy salátával is tökéletes.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések