Stefánia vagdalt/Töltött vagdalt
Nem annyira bonyolult az elkészítése, mint amilyennek elsőre tűnik és szép, mutatós ételt tehetünk az asztalra vagy a hidegtálra általa.
Nyugodtan készíthetjük szikkadt teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentett kenyérből.
Tojás helyett kerülhet bele akár kolbász is.
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 160° majd 190°
Idő: 45 perc majd 20 perc
Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 5 db tojás (4 a vagdalt belsejébe, 1 a masszába)
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 2 nagy csipet só
- 500 g darált sertéshús
- 5 db tojás (4 a vagdalt belsejébe, 1 a masszába)
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 2 nagy csipet só
- bors
- 1 púpozott teáskanál őrölt kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 db zsemle
- 3 evőkanál zsemlemorzsa (2 a húshoz, 1 a tetejére)
- 1 púpozott teáskanál őrölt kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 db zsemle
- 3 evőkanál zsemlemorzsa (2 a húshoz, 1 a tetejére)
◾️4 tojást keményre főzünk.
◾️A zsemlét langyos vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és hozzákeverjük a darált húshoz.
◾️A zúzott fokhagymát és a finomra vágott vagy lereszelt hagymát is hozzákeverjük. ◾️Jöhet hozzá az egy tojás, a zsemlemorzsa és a fűszerek.
◾️Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük hosszában, kb. 10 centi széles sávban a hús felét.
◾️Tehetjük sütőpapírral bélelt őzgerincformába is.
◾️Jöhetnek rá a meghámozott főtt tojások majd a hús másik fele, amit egyenletesen ráhalmozunk.
◾️Ezután nedves kézzel összenyomjuk a húst, hogy ne essen szét.
◾️Megszórjuk zsemlemorzsával a tetejét, majd egy tűvel vagy villával pár helyen megszúrjuk a vagdaltat, hogy sülés közben ne repedjen szét.
◾️160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd felvesszük a sütő hőfokát 190 fokra és még 20 percig sütjük a vagdaltat.
💡Tipp: Egy hidegtál részeként, rizzsel, burgonyapürével vagy salátával is tökéletes.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése