Sajtos pogácsa 🧀
Nagyon sok pogácsa receptet kipróbáltam, amíg rátaláltam erre a pogira.
Az eredeti recept Rupáner konyha oldaláról származik, ezt alakítottam át.
Ha kipróbálod garantált a finom pogácsa, még napok múlva is.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: aranybarna
Sütési idő: aranybarna
Hozzávalók:
- 434 g teljes kiőrlésű liszt
- 186 g finomliszt
- 250 g Rama
- 230 g tejföl
- 1 teáskanál cukor (az élesztő megeszi)
- 1,5 evőkanál só
- 25 g élesztő
- negyed bögre langyos tej
- 1 tojás + 1 tojás sárgája
- sajt a tetejére
- 434 g teljes kiőrlésű liszt
- 186 g finomliszt
- 250 g Rama
- 230 g tejföl
- 1 teáskanál cukor (az élesztő megeszi)
- 1,5 evőkanál só
- 25 g élesztő
- negyed bögre langyos tej
- 1 tojás + 1 tojás sárgája
- sajt a tetejére
◾️Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk.
◾️Ezután a többi hozzávalóval össze gyúrjuk.
◾️Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd feltekerjük, mint a bejglit és jobbról-balról egymásra hajtjuk.
◾️Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk letakarva.
◾️Másnap újra kinyújtjuk és össze hajtogatjuk, majd kinyújtjuk és szaggathatjuk is.
◾️Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, a tetejüket megkenjük tojással majd megszórjuk sajttal és 180°-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése