Sajtos kosárkák 🧀
Ezek a sajtos kosárkák igazán könnyen elkészíthető finomságok. Pikkpakk összedobható és máris kész a mennyei vendégváró sós süti.
Nálunk teljes kiőrlésű leveles tésztából készültek, ami a Tante Fanny kínálatában található meg 😊.
Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 15-20 perc
Sütési idő: 15-20 perc
Hozzávalók:
- 2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta
- 300 g trappista sajt
- 3 púpos kanál liszt
- 2 teáskanál só
- 3 db tojás
- 200 ml tejszín
- 2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta
- 300 g trappista sajt
- 3 púpos kanál liszt
- 2 teáskanál só
- 3 db tojás
- 200 ml tejszín
◾️Ez a mennyiség kb. 40 db kosárkához elég.
◾️A tojást felverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet, beletesszük a tejszínt és a reszelt sajtot, majd jól összedolgozzuk.
◾️Ez lesz a töltelék.
◾️Kinyújtjuk a tésztát tepsi nagyságúra (ha Tante Fanny Magyarország tésztát használunk már nem szükséges nyújtani, csak tekerjük ki), majd kiszaggatjuk a kosárkákkal, belesimítjuk a tésztát.
◾️Belekanalazzuk a sajtos tölteléket a kosárkákba, és szép pirosra megsütjük.
◾️Akkor szedjük ki a kosárkából a tésztát, ha kihűlt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése