Rétes bolti lapból készítve
A Tante Fanny teljes kiőrlésű réteslapokat már nagyon régóta vadásztam és nemrégen rá is találtam az egyik hipermarketben.
Nagyon szuper rétest tudtam készíteni belőle, kísértetiesen hasonlít a nagymamák által készített házi, húzott rétes tésztájához.
Ez a mennyiség mindkét töltelék esetében 2 rúd réteshez elegendő.
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 180°
Idő: 20-25 perc
A tészta hozzávalói:
- 200 g teljes kiőrlésű réteslap (Tante Fanny 3*2 lap)
- 200 g teljes kiőrlésű réteslap (Tante Fanny 3*2 lap)
A túrós töltelék hozzávalói:
- 500 g félzsíros túró
- 3 csepp folyékony édesítő
- 1 csomag reszelt citromhéj vagy egy bio citrom reszelt héja
- 2 evőkanál tejföl
- 500 g félzsíros túró
- 3 csepp folyékony édesítő
- 1 csomag reszelt citromhéj vagy egy bio citrom reszelt héja
- 2 evőkanál tejföl
Az almás töltelék hozzávalói:
- 1 kg alma
- 3 csepp folyékony édesítőszer
- 1 csomag reszelt citromhéj vagy egy bio citrom reszelt héja
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 kg alma
- 3 csepp folyékony édesítőszer
- 1 csomag reszelt citromhéj vagy egy bio citrom reszelt héja
- 1 evőkanál őrölt fahéj
A kenéshez:
- 1 db tojássárgája
- 50 ml étolaj
- 1 db tojássárgája
- 50 ml étolaj
◾️Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
◾️Hozzáadjuk a fahéjat, a citromhéjat és 3 csepp édesítőszert, majd félrerakjuk.
◾️A túrót összekeverjük a tejföllel, a citromhéjjal és 3 csepp édesítővel.
◾️2 db réteslapot egy konyharuhára terítünk, majd a lapok között nagyon vékonyan ecset segítségével bekenjük őket olajjal.
◾️Amikor ezzel kész vagyunk, elkezdjük megtölteni a réteseinket.
◾️A lap alsó részébe halmozzuk valamelyik töltelékünket, majd a konyharuha segítségével jó szorosan feltekerjük.
◾️Ugyanezt a műveletet ismételjük meg a maradék 2*2 réteslapunk esetében, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a réteseinket.
◾️A megmaradt olajjal összekeverjük a tojássárgáját, majd ezzel kenjük meg a réteseket, s ezután 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük őket, de a sütőtől is függ, úgyhogy érdemes nézegetni 😊.
Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése