Red velvet muffin/Vörös bársony muffin

Valentin napra készült az alábbi finomság a páromnak.

Ennek a finom sütinek a belseje lekvárral van töltve, a  tetejére pedig egy mascarponés-tejszínhabos "sapka" került.

Az eredeti recept BebePiskóta oldaláról származik, ezt alakítottam át úgy, hogy teljes kiőrlésű lisztből készítettem és cukor hozzáadása nélkül.

Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 180°
Idő: 20-25 perc

A tészta hozzávalói:
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g finomliszt
- 25 g 1:4 édesítő
- 100 g olvasztott vaj
- 180 ml kefír
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 teáskanál piros GÉL ételfesték
- 1 csipet só
- bármilyen lekvár a töltéshez

A krém hozzávalói:
- 150 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 13 g 1:4 por édesítő

◾️A kefírhez hozzáadjuk az ételfestéket és elkeverjük. 
◾️Az többi hozzávalóval együtt tegyük egy tálba és vagy mixerrel, vagy kézzel keverjük egyneműre. 
◾️Muffin formákba vagy kapszlikba kanalazzuk a tésztát. 
◾️Ebből a mennyiségből kb. 12 db süti jön ki. 
◾️180°-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük őket, de tűpróbával ellenőrizzük.
◾️Ha kicsit kihűltek mindegyik sütit megtöltjük lekvárral. 
◾️Én egy habcső segítségével szúrtam ki a muffinok tetejét, a kiszúrt részt félretesszük, mert még szükség lesz rá és ott töltöttem be a lekvárt. 
◾️Ezután a kiszúrt tésztákkal lezártam a muffinok tetejét.
◾️A mascarponét a habtejszínnel és az édesítővel kihabosítjuk. 
◾️Egy habzsákba töltjük a krémet és minden süti tetejére nyomunk egy kis "habsapkát".






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések