Red velvet muffin/Vörös bársony muffin
Valentin napra készült az alábbi finomság a páromnak.
Ennek a finom sütinek a belseje lekvárral van töltve, a tetejére pedig egy mascarponés-tejszínhabos "sapka" került.
Az eredeti recept BebePiskóta oldaláról származik, ezt alakítottam át úgy, hogy teljes kiőrlésű lisztből készítettem és cukor hozzáadása nélkül.
Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 180°
Idő: 20-25 perc
Idő: 20-25 perc
A tészta hozzávalói:
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g finomliszt
- 25 g 1:4 édesítő
- 100 g olvasztott vaj
- 180 ml kefír
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 teáskanál piros GÉL ételfesték
- 1 csipet só
- bármilyen lekvár a töltéshez
- 60 g finomliszt
- 25 g 1:4 édesítő
- 100 g olvasztott vaj
- 180 ml kefír
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 teáskanál piros GÉL ételfesték
- 1 csipet só
- bármilyen lekvár a töltéshez
A krém hozzávalói:
- 150 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 13 g 1:4 por édesítő
- 150 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 13 g 1:4 por édesítő
◾️A kefírhez hozzáadjuk az ételfestéket és elkeverjük.
◾️Az többi hozzávalóval együtt tegyük egy tálba és vagy mixerrel, vagy kézzel keverjük egyneműre.
◾️Muffin formákba vagy kapszlikba kanalazzuk a tésztát.
◾️Ebből a mennyiségből kb. 12 db süti jön ki.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük őket, de tűpróbával ellenőrizzük.
◾️Ha kicsit kihűltek mindegyik sütit megtöltjük lekvárral.
◾️Én egy habcső segítségével szúrtam ki a muffinok tetejét, a kiszúrt részt félretesszük, mert még szükség lesz rá és ott töltöttem be a lekvárt.
◾️Ezután a kiszúrt tésztákkal lezártam a muffinok tetejét.
◾️A mascarponét a habtejszínnel és az édesítővel kihabosítjuk.
◾️Egy habzsákba töltjük a krémet és minden süti tetejére nyomunk egy kis "habsapkát".
Megjegyzések
Megjegyzés küldése