Rakott krumpli besamelmártással 🥔

Az egyik kedvenc ételem a rakott krumpli. 

Számomra a Nagymamám rakott krumplija a legfinomabb 👵. Én is jószívvel készítem, és bármikor szívesen fogyasztom.

A besamelmártással egy kicsit különlegesebb ízvilágot csempészhetünk ebbe a nagyon finom fogásba.

Hozzávalók:
- 6 közepes burgonya
- 6 tojás
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 pár virsli
- 100 g vaj
- 3 kanál liszt
- 300 ml tej
- só
- bors
- szerecsendió
- 150 g reszelt sajt
- tejföl

◾️A burgonyát héjastól megfőzzük. 
◾️A tojásokat is keményre főzzük. 
◾️A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és megpirítjuk. 
◾️Ezután lehúzzuk a tűzről és felöntjük, kb. 300 ml tejjel majd fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. 
◾️A krumpli egyik felét miután megfőtt tepsibe karikázzuk. 
◾️Erre a kerül a felszeletelt főtt tojás és a karikára vágott kolbász és virsli. 
◾️Meghintjük sóval, ráöntjük a mártást és megszórjuk a reszelt sajt felével. 
◾️A krumpli másik felével befedjük, megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajt másik részével. 
◾️180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

💡Tipp: Tejföllel tálaljuk.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések