Rakott krumpli besamelmártással 🥔
Az egyik kedvenc ételem a rakott krumpli.
Számomra a Nagymamám rakott krumplija a legfinomabb 👵. Én is jószívvel készítem, és bármikor szívesen fogyasztom.
A besamelmártással egy kicsit különlegesebb ízvilágot csempészhetünk ebbe a nagyon finom fogásba.
Hozzávalók:
- 6 közepes burgonya
- 6 tojás
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 pár virsli
- 100 g vaj
- 3 kanál liszt
- 300 ml tej
- só
- bors
- szerecsendió
- 150 g reszelt sajt
- tejföl
- 6 közepes burgonya
- 6 tojás
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 pár virsli
- 100 g vaj
- 3 kanál liszt
- 300 ml tej
- só
- bors
- szerecsendió
- 150 g reszelt sajt
- tejföl
◾️A burgonyát héjastól megfőzzük.
◾️A tojásokat is keményre főzzük.
◾️A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és megpirítjuk.
◾️Ezután lehúzzuk a tűzről és felöntjük, kb. 300 ml tejjel majd fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
◾️A krumpli egyik felét miután megfőtt tepsibe karikázzuk.
◾️Erre a kerül a felszeletelt főtt tojás és a karikára vágott kolbász és virsli.
◾️Meghintjük sóval, ráöntjük a mártást és megszórjuk a reszelt sajt felével.
◾️A krumpli másik felével befedjük, megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajt másik részével.
◾️180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
💡Tipp: Tejföllel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése