Rakott kelkáposzta

Ha nálunk rakott kelkáposzta készül, mindig külön kérése a páromnak, hogy jó sok rétegből álljon és kerüljön bele kelbimbó is 😊. 
Nekem általában egy a lényeg, legyen minél szaftosabb 😊.

Ezt a receptet a Rupáner konyha oldalán találtam.
Mióta rátaláltam csak ezt a verziót készítem. Nagyon szaftos és nagyon finom. 

Készítsétek el Ti is. Szerintem mindenképp megér egy próbát.

📽 Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető

⏲️ Sütés: Hőlégkeverés

Hőfok: 180°
Idő: 35-40 perc

Hozzávalók:

- 500 g darált hús
- olaj
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 közepes fej kelkáposzta
- kb. 200 g kelbimbó (ez opcionális, ha nem szeretitek, kihagyhatjátok belőle)
- 125 g rizs
- 400 g tejföl

◾️A káposztát 4 részre vágjuk, a torzsát kiszedjük és sós vízben puhára főzzük a kelbimbóval együtt. Amennyiben fagyasztott kelbimbóval készítitek, ne olvasszátok ki, csak fagyosan tegyétek a vízbe.
◾️A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a húst és megpároljuk. 
◾️A rizst megfőzzük, összekeverjük a hússal.
◾️Rétegezés:
 a káposzta-kelbimbó fele-hús-1 tejföl-a káposzta-kelbimbó másik fele-tejföl
◾️Ezután 180°-ra előmelegített sütőben megsütjük.

💡Tipp: Tejföllel tálaljuk.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések