Rakott kelkáposzta
Ha nálunk rakott kelkáposzta készül, mindig külön kérése a páromnak, hogy jó sok rétegből álljon és kerüljön bele kelbimbó is 😊.
Nekem általában egy a lényeg, legyen minél szaftosabb 😊.
Nekem általában egy a lényeg, legyen minél szaftosabb 😊.
Ezt a receptet a Rupáner konyha oldalán találtam.
Mióta rátaláltam csak ezt a verziót készítem. Nagyon szaftos és nagyon finom.
Mióta rátaláltam csak ezt a verziót készítem. Nagyon szaftos és nagyon finom.
Készítsétek el Ti is. Szerintem mindenképp megér egy próbát.
📽 Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 180°
Idő: 35-40 perc
Idő: 35-40 perc
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- olaj
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 közepes fej kelkáposzta
- olaj
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 közepes fej kelkáposzta
- kb. 200 g kelbimbó (ez opcionális, ha nem szeretitek, kihagyhatjátok belőle)
- 125 g rizs
- 400 g tejföl
- 125 g rizs
- 400 g tejföl
◾️A káposztát 4 részre vágjuk, a torzsát kiszedjük és sós vízben puhára főzzük a kelbimbóval együtt. Amennyiben fagyasztott kelbimbóval készítitek, ne olvasszátok ki, csak fagyosan tegyétek a vízbe.
◾️A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a húst és megpároljuk.
◾️A rizst megfőzzük, összekeverjük a hússal.
◾️Rétegezés:
a káposzta-kelbimbó fele-hús-1 tejföl-a káposzta-kelbimbó másik fele-tejföl
◾️Ezután 180°-ra előmelegített sütőben megsütjük.
💡Tipp: Tejföllel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése