Rákóczi-túrós pohárkrém 🍑
Nagyon finom és könnyen elkészíthető alternatívája az eredeti sütinek.
A tésztamorzsa linzertésztából készül, ezt rétegezzük a túrókrémmel és a baracklekvárral.
A tetejére édes tojáshab kerül, amit egy szakács fáklya segítségével rápirítunk.
Eredeti recept: Street Kitchen
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 180°
Idő: 10-15 perc
A tészta hozzavalói:
- 63 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 27 g finomliszt
- 1 csipet só
- 45 g vaj
- 25 g porcukor helyettesítő
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 45 g vaj
- 25 g porcukor helyettesítő
- 1 db tojássárgája
A krém hozzávalói:
- 100 g túró
- 3-4 evőkanál porcukor helyettesítő
- 250 g mascarpone
- 1 nagy teáskanál zero vaníliás cukor
- 1 db bio citrom reszelt héja
- 100 g túró
- 3-4 evőkanál porcukor helyettesítő
- 250 g mascarpone
- 1 nagy teáskanál zero vaníliás cukor
- 1 db bio citrom reszelt héja
A rétegezéshez:
- 1 kis üveg cukormentes baracklekvár
- 1 kis üveg cukormentes baracklekvár
A tojáshab hozzávalói:
- 1 db tojásfehérje
- 2 evőkanál porcukor helyettesítő
- 1 db tojásfehérje
- 2 evőkanál porcukor helyettesítő
◾️A morzsához összekeverjük az átszitált liszteket a többi hozzávalóval.
◾️Ha a kéz melegtől összeáll a tészta, akkor 30 percre hűtőbe dobjuk és nagy lyukú reszelővel reszeljük rá a sütőpapíros tepsire.
◾️180 fokos sütőben 1-2 alkalommal megkevergetve, kb. 10-15 percig sütjük a morzsát.
◾️A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval.
◾️A kihűlt morzsából szórunk a poharak aljára kb. 2-2 evőkanállal.
◾️Erre jön kevés baracklekvár majd túrókrém es újra baracklekvár ezután morzsa, túrókrém majd baracklekvár és kevés morzsaréteg.
◾️A tojásfehérjehabhoz a fehérjéből stabil habot verünk majd mehet hozzá az édesítő is.
◾️A desszertek tetejére nyomjuk egy habzsákból és szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk.



Megjegyzések
Megjegyzés küldése