Rákóczi-túrós pohárkrém 🍑

Nagyon finom és könnyen elkészíthető alternatívája az eredeti sütinek.

A tésztamorzsa linzertésztából készül, ezt rétegezzük a túrókrémmel és a baracklekvárral.

A tetejére édes tojáshab kerül, amit egy szakács fáklya segítségével rápirítunk.

Eredeti recept: Street Kitchen

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 10-15 perc

A tészta hozzavalói:
- 90 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 csipet só
- 45 g vaj
- 25 g porcukor helyettesítő
- 1 db tojássárgája

A krém hozzávalói:
- 100 g túró
- 3-4 kanál porcukor helyettesítő
- 250 g mascarpone
- 1 nagy teáskanál zero vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja

A rétegezéshez:
- 1 kis üveg cukormentes baracklekvár

A tojáshab hozzávalói:
- 1 db tojásfehérje
- 2 kanál porcukor helyettesítő

◾️A morzsához összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval. 
◾️Ha a kéz melegtől összeáll a tészta, akkor 30 percre hűtőbe dobjuk és nagy lyukú reszelővel reszeljük rá a sütőpapíros tepsire. 
◾️180 fokos sütőben 1-2 alkalommal megkevergetve, kb. 10-15 percig sütjük a morzsát. 
◾️A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval.
◾️A kihűlt morzsából szórunk a poharak aljára kb. 2-2 evőkanállal. 
◾️Erre jön kevés baracklekvár majd túrókrém es újra baracklekvár ezután morzsa, túrókrém majd baracklekvár és kevés morzsaréteg. 
◾️A tojásfehérjehabhoz a porcukor helyettesítővel kemény habot verünk a fehérjéből, a desszertek tetejére nyomjuk egy habzsákból és szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések