Paradicsomos húsgombóc 🍅
Nekem az óvodában az egyik kedvenc ebédem volt a paradicsomos húsgombóc. Később sosem kóstoltam igazán finom gombócot, mert vagy nagyon kemény volt vagy teljesen szétment főzés közben. Az interneten keresgélve találtam ezt a szuper receptet, amivel tökéletesre tudom készíteni a gombócaimat. Nem is túl kemény, nem is túl puha, pont a legjobb.
Ha ti sem találtátok még meg a megfelelő receptet, bátran próbáljátok ki ezt, nem fogtok csalódni.
A recept Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala -ról származik.
📽Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető
A húsgombóc hozzávalói:
- 3 evőkanál olaj
- 500 g darált lapocka
- 125 g rizs
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál só
- ½ mokkáskanál őrölt bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál paprika
- 1 l víz
- 3 evőkanál olaj
- 500 g darált lapocka
- 125 g rizs
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál só
- ½ mokkáskanál őrölt bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál paprika
- 1 l víz
A paradicsommártás 🍅 hozzávalói:
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 250 ml víz
- 1 l paradicsomlé
- 7 evőkanál édesítő
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 250 ml víz
- 1 l paradicsomlé
- 7 evőkanál édesítő
◾️A hagymát az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a rizst és még 1-2 percig pirítjuk.
◾️Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
◾️Az olajon egy nagyobb lábasban megpirítjuk a lisztet.
◾️Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a vizet majd a paradicsomlevet és visszatesszük főni.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt. 2-3 percig forraljuk és kész.
◾️A liter vizet felforraljuk, és a gombócokat beletesszük.
◾️Fedő alatt 25 percig főzzük.
◾️Utána a víz felét leöntjük és a paradicsommártást a gombócokra öntjük.
◾️Ezután még 25 percig főzzük és 1-2x átkeverjük.
💡Tipp: Főtt burgonyával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése