Paradicsomos húsgombóc 🍅

Nekem az óvodában az egyik kedvenc ebédem volt a paradicsomos húsgombóc. Később sosem kóstoltam igazán finom gombócot, mert vagy nagyon kemény volt vagy teljesen szétment főzés közben. Az interneten keresgélve találtam ezt a szuper receptet, amivel tökéletesre tudom készíteni a gombócaimat. Nem is túl kemény, nem is túl puha, pont a legjobb. 

Ha ti sem találtátok még meg a megfelelő receptet, bátran próbáljátok ki ezt, nem fogtok csalódni.

A recept Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala -ról származik.

📽Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető

A húsgombóc hozzávalói:
- 3 evőkanál olaj
- 500 g darált lapocka
- 125 g rizs
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál só
- ½ mokkáskanál őrölt bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál paprika
- 1 l víz

A paradicsommártás 🍅 hozzávalói:
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 250 ml víz
- 1 l paradicsomlé
- 7 evőkanál édesítő

◾️A hagymát az olajon megpirítjuk. 
◾️Hozzáadjuk a rizst és még 1-2 percig pirítjuk. 
◾️Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 
◾️Az olajon egy nagyobb lábasban megpirítjuk a lisztet. 
◾️Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a vizet majd a paradicsomlevet és visszatesszük főni. 
◾️Hozzáadjuk az édesítőt. 2-3 percig forraljuk és kész. 
◾️A liter vizet felforraljuk, és a gombócokat beletesszük. 
◾️Fedő alatt 25 percig főzzük. 
◾️Utána a víz felét leöntjük és a paradicsommártást a gombócokra öntjük. 
◾️Ezután még 25 percig főzzük és 1-2x átkeverjük. 

💡Tipp: Főtt burgonyával tálaljuk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések