Paprikás krumpli 🥔
Szintén egy pofonegyszerű vacsora vagy ebéd ötlet.
Tudom, hogy ennek az ételnek az elkészítése, nem okoz nagyon sok gondot senkinek sem, de azért én megosztom azzal a receptet, akinek mégis szüksége lenne rá.
Hozzávalók:
- kb. 4 szelet füstölt szalonna
- olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml víz
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kömény
- 1 kg krumpli
- kolbász
- só
- bors
- kb. 4 szelet füstölt szalonna
- olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml víz
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kömény
- 1 kg krumpli
- kolbász
- só
- bors
◾️A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk.
◾️Ha megpirult a sült szalonnakockákat kiszedjük a zsírból és a maradék zsiradékon a hagymát megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk még, majd felöntjük fél dl vízzel.
◾️Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és a paprikát.
◾️Ezután rátesszük a krumplit, felöntjük kb. 750 ml vízzel és 45 percig főzzük.
◾️Negyed óra után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is.
◾️Friss kenyérrel az igazi.
💡Tipp: Ha igazán finomat szeretnénk, még mielőtt elfogyasztjuk, szórjuk rá a pirított szalonnapörcből .
Megjegyzések
Megjegyzés küldése