Panna cotta gyümölcs zselé koszorúval

Igazi hűsítő finomság a forró nyári napokra. A plusz benne, hogy alig kell miatta a tűzhely vagy a sütő mellett állni a kánikulában! 

Nálunk édesítőszerrel készült, de természetesen cukorral is működik a recept.

📽 Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető

Hozzávalók az eperzseléhez:
- 200 g eper/málna
- 200 ml víz
- 100 ml diétás /málna vagy eper/ szörp
- 30 g zselatin

Hozzávalók a panna cottához:
- 500 g gyümölcs /különböző színűekkel tetszetősebb/
- 400 ml habtejszín
- 200 ml natúr joghurt
- 40 g 1:4-es édesítőszer
- 35 g zselatin

◾️Az eperzseléhez készítsük el a szörpöt, és keverjük el benne csomómentesen a zselatint. 
◾️Aztán szeleteljük bele az epreket (ha málnával készíted, nem szükséges felszeletelni). 
◾️Tegyük föl a tűzre, alacsony fokozaton, és melegítsük át a vízzel együtt. 
◾️Nem kell felforralni, csak annyira forrósítsuk át, hogy a zselatin tökéletesen feloldódjon. 
◾️Aztán öntsük egy szilikonos kuglóf-forma aljára, és hagyjuk teljesen megdermedni. 
◾️Ha kihűl, betehetjük pár pillanatra a fagyasztóba is, hogy gyorsítsuk a folyamatot. 
◾️Közben a többi gyümölcsöt vágjuk szép vékony szeletekre!
◾️Először egy kis habtejszínnel keverjük ki csomómentesre a zselatint, aztán adjuk hozzá a többi összetevőt, a tejszínt, a joghurtot és a cukorhelyettesítőt!
◾️Ezt szintén forrósítsuk át, hogy a zselatin ebben is tökéletesen kioldódjon.
◾️Hagyjuk egy kicsit hűlni, de közben a megdermedt zselé tetejére halmozzunk egy adag gyümölcsöt és öntsük nyakon a panna cotta kb. egyharmadával, majd hagyjuk megdermedni, amihez szintén segítségül hívhatjuk a mélyhűtőt.
◾️Ezt mindaddig ismételjük, amíg a gyümölcs és a panna cotta el nem fogy. 
▪️Azért van szükség erre a ciklikusságra, hogy a gyümölcsök ne üljenek le a forma aljára!
◾️Ha a panna cotta is megdermedt, fordítsuk egy tálra a kuglóf-formát és óvatosan húzzuk le a csodaszép tortánkról.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések